Trager

Ervaar een prettige en effectieve manier om een grotere vrijheid in je bewegingen en een diepere ontspanning te krijgen. Door zachte en ritmische bewegingen en een aandachtige aanraking die je ondergaat op de behandeltafel ervaar je weer de levendigheid, lichtheid en zachtheid van je lichaam.

De Trager® Approach, ontwikkeld door de Amerikaanse arts Milton Trager, is een prettige en effectieve manier om een grotere vrijheid in je bewegingen en een diepere ontspanning te ervaren. Ik begeleid je hierin door o.a. je eenvoudige bewegingen te laten maken vanuit lichtheid en gemak. 

Trager Approach is naast behandelwijze, ook een methode voor zelfhulp en bewustzijnsontwikkeling.
Trager Approach gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. Door de zachte en ritmische bewegingen en aandachtige aanrakingen leer je dieper te ontspannen en vrijer te bewegen.

“HOE Kan het LICHTER, en nog lichter?”

– Milton Trager

Trager approach; voor wie?

De Trager Approach is heel geschikt voor iedereen die meer bewegingsvrijheid en balans wil ervaren. Tegelijkertijd biedt de Trager Approach diezelfde ontspanning en vrijheid van beweging bij klachten en beperkingen:  

  • spanning gerelateerde klachten waaronder overspannenheid en burn-out
  • houdings- en bewegingsklachten, onder andere aan rug, nek, knie en schouder
  • herstel van fysieke beperkingen na een operatie, val of ongeluk
  • fysieke klachten en beperkingen door aandoeningen als; Parkinson of MS
  • als je meer innerlijke rust zoekt en balans wil ervaren

“Een ontspannen geest door een ontspannen lichaam.”

– Milton Trager

Een Trager Approach sessie vindt plaats in een aangenaam warme ruimte en bestaat uit verschillende onderdelen. Je draagt naar eigen keuze makkelijke kleding of alleen onderkleding. Eerst word je begeleid in het bewust ervaren van beweging, het voelen van gewicht, het effect van de zwaartekracht en de uitwerking van rust tussen de bewegingen in. Daarop volgt een gedeelte op de massagetafel. Je ligt comfortabel en ontspannen, ritmische bewegingen en aandachtige aanrakingen maken dat je lichaam en geest zich ontspannen. Deze invoelende benadering brengt je in een nieuwe, natuurlijke balans.

Na afloop word je door mij begeleid om de ervaringen en ontspanning die in de sessie is ontstaan, te integreren in je dagelijkse leven.

Afspraak

Trager Approach Sessie

Een Trager Approach sessie duurt anderhalf (1 1/2) uur.
We beginnen met een kort inleidend gesprek en bewegingen wat een leidraad vormt voor de sessie. Er wordt altijd uitgegaan van datgeen wat het meest actueel is.
De sessie wordt gegeven in een aangenaam warme ruimte.