Ik stel mij graag voor..

Mijn eerste kennismaking met Rebalancing bestond uit het volgen van Rebalancing-massagecursussen. Hier ging een hele nieuwe wereld voor mij open.
Nieuwsgierig naar meer besloot ik, na ook nog een aantal Rebalancingsessies en -cursussen gevolgd te hebben, de opleiding tot Rebalancer te gaan volgen.

Al in het begin van de opleiding wist ik, dit wordt mijn werk!
Rebalancing is een prachtige, diepgaande maar ook liefdevolle manier om mensen naar hun essentie te leiden. Ik heb de opleiding afgerond en onlangs opende ik mijn praktijk voor Rebalancing en Trager. Tijdens de Rebalancing opleiding raakte ik geboeid door de Trager approach en voltooide deze opleiding in 2019.

"Rebalancing en TragerĀ® nodigen je uit om aanwezig te zijn in je lichaam en om diep te ontspannen in lichaam en geest. Hierbij ontstaat ruimte om (nog) dichter bij je zelf te komen. Diegene wie je echt bent."

Het grootste gedeelte van mijn loopbaan ben ik werkzaam geweest in HR functies, vaak als leidinggevende. Een belangrijk aspect van mijn werk was het coachen en begeleiden. Die ervaring ondersteunt mij nog altijd in mijn werk in de praktijk. Zoals ook de (coachings)trainingen die ik in die jaren heb gevolgd en de ervaring die ik heb opgedaan in het begeleiden van mensen met persoonlijke, gezondheid gerelateerde en werk gerelateerde problemen, dat doen.

Wie ben ik?
Door Rebalancing ben ik veranderd en heb ik een veel beter beeld gekregen van wie ik echt ben; rustig, aandachtig, empathisch en respectvol maar ook leergierig, nieuwsgierig en betrokken. Belangrijke waarden in mijn leven en werk zijn onder meer; oprechtheid, authenticiteit, diepgang en humor.

Video afspelen

“Vanuit een positieve instelling begeleid ik jou om weer de verbinding te krijgen met jezelf en de wijsheid van je lichaam.
Ik breng je weer thuis in je eigen lichaam met meer rust in je hoofd.”

Wat kan ik voor je betekenen?

Tijdens mijn vorige werkzaamheden (P&O/HR) heb ik mij gericht op het optimaliseren van de werkomstandigheden. Zodanig dat medewerkers zo optimaal mogelijk hun werk konden uitoefenen. Veel aandacht ging hierbij uit naar zaken die direct met het werk te maken hadden, zoals arbeidsomstandigheden, opleidingen, verzuimbegeleiding, leiding en zelfontplooiing. Minder aandacht werd besteed aan de ontwikkeling van de medewerker als mens en individu; en dan niet de ontwikkeling in kennis of vaardigheid maar de ontdekking van het zelf, je zelf leren kennen. Want vanuit een sterk ontwikkelde zelfkennis (lichaam en geest) ontstaat een grotere bewustwording en daarmee een grotere eigen regie op het leven. Wat toen (nog) niet mogelijk was kan ik je nu vanuit mijn eigen praktijk wel aanbieden.

"Ik kan je begeleiden in dit proces van jezelf beter leren kennen, je prettiger in je vel voelen, je vrijer en zelfverzekerder te voelen en je sterker en weerbaarder te maken."