Rebalancing

Nodigt je uit het contact te herstellen met wie je van nature bent en daarin te ontspannen. Ontspannende en diepgaande (massage)technieken helpen je openen voor lang verborgen gevoelens en kwaliteiten.

Waarom Rebalancing

Als kind worden we geboren met een natuurlijke mate van levendigheid, spontaniteit en onbevangenheid. Wanneer we opgroeien leren we met de kwaliteiten te leven waarin we gespiegeld en bevestigd worden. Om te overleven passen we ons zelf aan de omgeving aan. Datgene in ons wat niet bevestigd of gewaardeerd wordt – vaak is dat onze passie, woede of gevoeligheid – houden we in. 

Dat inhouden en aanpassen vraagt veel zelfbeheersing en inspanning van ons lichaam en onze geest. Op lichamelijk niveau gebeurt dit door bijvoorbeeld het aanspannen van bepaalde spiergroepen of het inhouden en aanpassen van de ademhaling. Deze processen verlopen in de regel onbewust, brengen het lichaam uit zijn natuurlijk evenwicht en kosten veel energie.

Dit kan tot uitdrukking komen in psychische en/of lichamelijke klachten zoals futloosheid, stress, slapeloosheid, hoofdpijn, depressieve gevoelens, onvrede, piekeren of bijvoorbeeld nek-, schouder-, en rugklachten. Ieder lichaam vertelt zo zijn eigen geschiedenis en is daarin uniek.

Je kunt op verschillende manieren met die signalen van het lichaam omgaan. Herkenbare patronen zijn bijvoorbeeld:

  • negeren door jezelf flink te houden, klachten weg te praten of door onder te duiken in hard werken
  • vluchten in overmatig eten, drinken, roken of druggebruik
  • depressief worden of een burn-out oplopen
  • bestrijden door het gebruik van medicijnen

“Dat pad ontstond toen je liep.”

– Marty Wijen

Rebalancing; hoe werkt het?

Rebalancing® is een unieke, diepgaande vorm van lichaamswerk die je raakt op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Daardoor kun je je bewust worden van de gewoontepatronen en denkbeelden die je levens- en lichaamshouding bepalen en beperken. Enkele uitgangspunten van Rebalancing zijn: 

  • al je ervaringen en overtuigingen laten hun indruk achter in het lichaam en manifesteren zich  o.a. in je lichaamshouding, ademhaling en spierspanningen
  • hoe je over jezelf denkt en hoe je in de wereld staat, uit zich in je lichaam
  • wanneer je geaard bent in je lichaam en in contact bent met wat je voelt, sta je het meest onbevangen en vrij in de werkelijkheid.

Een aandachtvolle, liefdevolle en meditatieve werkwijze vormt de basis van Rebalancing.

In een Rebalancing lichaamswerksessie staat met volle aandacht aangeraakt en zo “geraakt” worden centraal. Je leert je te openen voor gevoelens en kwaliteiten die lang verborgen zijn. Dit brengt je weer in contact met je oorspronkelijke kracht en levenslust. Fysieke of psychische problemen zijn voor Rebalancing een ingang naar een dieper en essentiëler niveau van ervaren. Problemen worden niet opgelost op het niveau waarop ze zijn ontstaan, maar veranderen als wij onze innerlijke ruimte leren ervaren. 

Rebalancing gebruikt de volgende technieken:

Lichaamsanalyse

Elk lichaam vertelt zijn eigen verhaal. We nemen de balans van het lichaam waar en zien de gebieden die ingehouden (óverspannen) of futloos (ónderspannen) geworden zijn. Lichaamsanalyse maakt ook duidelijk waar in het lichaam meer ruimte kan ontstaan.

Diepere spier- en weefselmassage

De Rebalancer werkt op een diepte waarbij verkort en verhard weefsel bewust voelbaar wordt. Dit kan samen gaan met het loslaten en verwerken van vastgehouden emoties.

Gewrichtsontspannende massage

Werkt op een subtiele manier diep in het lichaam door en nodigt uit tot meer ruimte en souplesse in de gewrichten en wervelkolom.

Ademhalingstechnieken

Om het vermogen tot voelen te vergroten. Adem is leven. Een vollere en bewustere ademhaling brengt je meer in contact met wie je bent en wat je voelt.

Zelfonderzoek

Een werkzame methode om diepgaand gevoelens te onderzoeken en te laten ontvouwen.

Meditatie

Meditatie is een ander woord voor bewust-Zijn. Wanneer het lichaam dieper ontspant zal ook het denken ontspannen. Als de stilte die dan ontstaat bewust ervaren kan worden, kan dat een rustpunt geven. Het is dan mogelijk om getuige te zijn van het eigen voelen en denken.

Rebalancing Sessie

Een Rebalancing sessie duurt anderhalf (1  1/2) uur.
We beginnen met een inleidend gesprek wat een leidraad vormt voor de sessie.
Er wordt altijd uitgegaan van datgeen wat het meest actueel is.
De sessie wordt gegeven in een aangenaam warme ruimte.